Een fietsvakantie met het gezin kan een ongelooflijk leuke en gedenkwaardige ervaring zijn. Een vakantie als dit combineert avontuur, lichaamsbeweging en quality time in de natuur. In deze blog vertel ik je meer over de voordelen van zo’n soort vakantie en geef ik je tips voor een soepel verloop van de fietsvakantie. Lees je mee?

Gezondheid en Fitness

Fietsen is een uitstekende vorm van lichaamsbeweging voor zowel kinderen als volwassenen, en bevordert lichamelijke fitheid en welzijn. Wanneer je met familie gaat, wil je wellicht enkel de nodige moeite doen zodat je ook kan genieten. Dat betekent dat een e bike misschien wel een goede oplossing is, mits je tijdens de vakantie de batterij kan opladen. De Cortina elektrische fietsen zijn een ideale uitkomst hiervoor. Je kan ook kiezen voor een ander soort elektrische fiets, denk aan een Gazelle e bike. Zo word je ondersteund tijdens het trappen.

Avontuur en Ontdekking

Fietsvakanties bieden de mogelijkheid om prachtige landschappen, charmante stadjes en schilderachtige routes te verkennen die met de auto niet altijd bereikbaar zijn. Daarnaast kunnen de kinderen zich ook verwonderen over alles wat ze zien en zijn ze veel meer actief betrokken bij de reis. Daarnaast is de fiets ook een milieuvriendelijk vervoersmiddel en laat je geen grote voetafdruk achter door te kiezen voor een fietsvakantie.

Plan de route zorgvuldig

Kies routes die geschikt zijn voor fietsen met kinderen, met veilige paden en bezienswaardigheden onderweg. Overweeg ook de afstand en het terrein om vermoeidheid te voorkomen. De voorbereiding is het halve werk. Dat is in dit geval niet anders en zeker niet wanneer je een tripje plant met kinderen. Dan wil je dat alles gewoon geregeld is.

Neem voldoende pauzes

Plan regelmatig pauzes om te rusten, te hydrateren en te genieten van de omgeving. Dit helpt vermoeidheid te verminderen en maakt de reis aangenamer. Je bent immers op vakantie en reizen met vermoeide kinderen is de nachtmerrie van iedere ouder.

Vergeet de veiligheid niet

Zorg ervoor dat alle gezinsleden goed passende helmen dragen en dat de fietsen in goede staat verkeren. Leer uw kinderen de basisregels van verkeersveiligheid en fietsen op openbare wegen. Het is ook niet gek om alle fietsen even te laten nakijken voor vertrek.

Kies kindvriendelijke accommodaties

Bij het boeken van accommodaties, zoek naar kindvriendelijke opties met faciliteiten zoals speeltuinen, zwembaden of familiekamers. Dit zorgt voor extra comfort en vermaak voor de kinderen. Zo wordt er niet alleen maar gefietst en kan er ook ontspannen en gespeeld worden.